Tryggheten med att vara medborgare i Löfven-land

I fredags när Stefan Löfven hade avkunnat sin regeringsförklaring och avslutningsvis presenterat sin regering, då hade jag ingen lust alls att stäva fram mellan bänkraderna i kammaren och gratulera riksdagskolleger från S och MP som just i den stunden upphöjts till statsråd.

Därefter har jag känt mig som en halvdålig människa, ja, eftersom jag inte har förmått mig att ens skenheligt sätta mig över besvikelsen att väljarna i landet Sverige röstade bort en regering som imponerar på vår omvärld för dess ekonomiska ansvarstagande, som har ökat sysselsättningen, minskat utanförskapet, sänkt skattetrycket, minskat skattefusket och ökat skatteintäkterna till staten och därmed stärkt bland annat välfärden.

Jo, det är bittert.

Som om det inte vore nog står Stefan Löfven i riksdagens pressrum tidigare i dag och gör stort indignationsnummer av att välfärden inte är en marknad där ”vi” är reducerade till konsumenter. Nej, vi är medborgare! Och statsminister Löfven låter som han läser innantill ur en riksdagsmotion signerad Håkan Juholt. Något säger det om pressen som Löfven lever under. För Juholts motion går i princip ut på att du är medborgare så länge du kan köpa Alvedon på statligt apotek men förvandlas till simpel kund när du passerar kassan på Coop och gör samma inköp där. Nej, den motionen fann Juholt inte mödan värd att gå upp och försvara i riksdagens talarstol. Det kan man ju förstå.

Men i kväll i tv-rutan hävdade alltså vänsterledaren Jonas Sjöstedt, med lika sammanpressad röst som han har när han är helt vansinnig av ilska, att han är väldigt, väldigt glad för uppgörelsen.

Ja, det var en smått historisk dag, fyllde vänsterpartiets Ulla Andersson i.

Historisk? Jo vars. Uppgörelsen mot valfrihet som har uppnåtts mellan S, MP och V innebär att skolelever, deras föräldrar, patienter, vårdbehövande äldre och deras anhöriga samt alla anställda på berörda välfärdsföretag, alla dessa människor har förpassats in i osäkerhet om vad som fortsättningsvis gäller med deras val av skola, sjukvård, äldreboende, anställningar.

  3 comments for “Tryggheten med att vara medborgare i Löfven-land

  1. Ja, och inte blir du gladare idag när Magdalena Andersson påstår att ”ladan är tom” och ” det dukade bordet är borta”. Även bordet. Det verkade vara en överraskning för henne. Synd att hon inte lyssnade bättre på Anders Borg, för då hade hon vetat om hur det stod till redan före valet. Och alla som röstade bort Alliansen, hur tänkte de då och hur tänker de nu. Men bitterhet tär, det är bättre att ta nya tag och jobba på en bättre framtid. Heja på!!!!

  2. Och vem vill jobba på ett företag som inte är lönsamt? Det betyder ju bara att företaget är sämre på att utveckla verksamheten, sämre på att erbjuda en bra service med hög kvalitet, sämre på att ge sina medarbetare en trygg anställning, sämre på att… Ja sämre på det mesta!

  3. Håller helt med dig om nuvarande regering,men tror att du är lite fel ute om det ekonomiska tillståndet i Sverige.läs senaste krönikan från bloggaren cornucopia ingen munter läsning och ett underbetyg till Borg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.