Vad Reinfeldts öppna hjärtan skaver

Stefan Jonsson heter en lärd professor som kommenterar politiska händelser på DN:s kultursidor. I dagens tidning har professorn retat upp sig på statsminister Fredrik Reinfeldts besked om att ökade flyktingströmmar också kräver ökad solidaritet från svenska folket. Som anständig politiker ska man nämligen inte knysta om att asylrätten orsakar vissa kostnader för samhället, för då gynnar man Sverigedemokraterna som ju till skillnad från alla andra partier drastiskt vill skära i dessa kostnader.

Professor Jonsson får ursäkta, men jag menar att han därmed gör sig skyldig till exakt samma enfaldiga tugg som den rödgröna oppositionen har upprepat till leda de senaste veckorna. Och som i praktiken innebär att Sverigedemokraterna tillåts lägga en förlamande hand över en ansvarsfull diskussion om vikten av ordning och reda i de offentliga finanserna.

”Hyllningarna” av Fredrik Reinfeldt för hans konsekventa avståndstagande till SD och hans uppmaning till svenskarna att öppna sina hjärtan, finner Stefan Jonsson kort sagt ”smått löjeväckande”.

Så välgörande då att det finns andra bedömare  (t ex här) som inte är förblindade av hat mot borgarklassen.

  1 comment for “Vad Reinfeldts öppna hjärtan skaver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.