Löfven ondgör sig över att SVP får smygstarta Almedalen, men ok att döma i våra domstolar?

I Aftonbladet intervjuas Säpos pressekreterare Fredrik Milder, han säger: Vi bedömer att det finns individer inom Svenskarnas parti som fortfarande förespråkar och använder brott för att nå sina mål.

Stefan Löfven har landat på Gotland, läser jag i samma tidning. S-ledaren förbereder sig inför morgondagens framförande i Visby. Men i afton är det alltså Svenskarnas parti som äntrar talarstolen i Almedalen. Löfven är tveksam till att Svenskarnas parti över huvud taget ska få den möjligheten. Det vill säga möjligheten att tala, att framför sitt ultranationalistiska budskap.

Men agera domare i våra domstolar, det tycker socialdemokraterna att Svenskarnas parti ska få göra. Också V och MP anser att det kan gå för sig. Hur jag kan veta det? Jo, inställningen framgick hur tydligt som helst i veckans kammardebatt om nämndemannasystemet. Debatten kan följas på riksdagens webb-tv här, och lyssna gärna extra uppmärksamt på replikskiftena mellan socialdemokraternas Mattias Jonsson och mig. Debattprotokollet finns för läsning (och länkning!) här. (Jonssons anförande har nr 9, mitt nr 16.)

Men i kväll nöjer sig Stefan Löfven med att ondgöra sig över att Svenskarnas parti tillåts smygstarta politikerveckan i Almedalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.