Ser mest fram emot att råkas i Visbys gränder

Det var länge sedan riksdagen tog sommarlov och bommade igen för att återuppstå i september, men någon form av terminsavslut firade vi 349 ledamöter i eftermiddags. Mycket känslor och stämning. Kan inte ha varit ensam om att röras av Talmannens avtackningar av 80-talet ledamöter för deras insatser i demokratins tjänst och för det svenska samhället.

Men sen var det ju bara att pinna i väg till tjänsterummet i ledamotshuset igen och jobba vidare. För att tala klartext – börja systematisera kaoset inför nästa veckas förflyttning av mig, maken och inrikespolitiken till Almedalen.

Mediernas matlarm samlar jag i en mapp. Den hotfulla antibiotikaresistensen som redan är en realitet och hur vi får stopp på den, samlas i en annan mapp. (Jo, jag slog en signal till Eskils medarbetare för att få mer kött på benen, om liknelsen tillåts).

Politiska utspel om pensioner och skatter föste jag raskt ihop i en särskild hög. S – ni kommer inte att få det lätt!

Underlaget inför mitt förmodligen mest prestigefyllda panelande – hos Natur & Kultur –  det underlaget är under – ångest, suck och pust – framtagning. Avstämning med moderatorn sker först på måndag. Tack och lov!

Mitt gästspel hos Thomas Nordegren i P1 är omöjligt att förbereda, sätter mitt hopp till dagsformen. Ja, hos programledaren, alltså.

Sedan väntar gemytligt samtal (hoppas jag) i Expressens valstuga med Lotta Gröning. Hon klagar förresten i grannkanalen Twitter att det blir kallt i Visby nästa vecka. Men Lotta, ett tips, du fixar filtarna!

Därefter debatt med Gudrun Schyman! Ni anar inte vad det åtagandet innebär i form av förberedelser?!

Och så äntligen kom det en inbjudan att uttala mig om huruvida media lyckas att granska Fi. Också den övningen sker i Expressens valstuga. Noterade i kväll att SVT försökte reparera skadan från EU-valrörelsen genom att fråga runt i Fi-lägret om hur schymanerna tänker sig att partiet ska nå sina mål. (Kan meddela att den handsken är redan upplockad.)

Framåt fredag är det så dags för att besöka EU-paviljongen. Kan utlova bråk om huruvida vi ska lagstifta om kvinnorepresentation eller inte (ja, läs kvotering till bolagsstyrelser). Konstaterar att underlaget från i fjol duger bra! Det behövs ingen ytterligare mapp.

Varför man tackar ja till så många märkliga debatter och paneler under Almedalsveckan? Har mina aningar men går inte in på dom här utan ser mest fram emot att råkas i gränderna!

  1 comment for “Ser mest fram emot att råkas i Visbys gränder

  1. Hej Maria och tack för alla Dina insatser. Du och de behövs.
    Apropå maten. Jag är helt övertygad om att den behandling med antibiotika som höns utsätts för har resulterat i att en mig närstående släkting hade det jättejobbigt med att återhämta sig efter en sprucken blindtarm. Antibiotikan ”tog” inte genast utan hon fick flera kurer på varandra. Förklaring: p gr a ekonomiska omständigheter åt hennes familj kyckling om och om igen så hon och familjen hade redan ”behandlats” med antibiotika. I vart fall är det min misstänksamma tro att det är av ondo att även den mat vi intar behandlas med antibiotika.
    Trevlig Almedalsvecka och skön, avkopplande sommar före valrörelsen! Vänligen Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.