Ni hade inte heller hunnit blogga under en sån vecka

Det kommer att bli långt det här, så jag skippar bildbevisen. Men vilken enastående vecka i mitt liv som nu sätter punkt. Ja, veckan sätter punkt alltså.

Men förra söndagen – dagen efter partiets kick-off för EU-valrörelsen – (vår EU-politik här) avverkade jag valårets första valstugepass vid femte Hötorgsskrapan. Det snöade bitvis men kom ändå hyggligt många intresserade väljare som ville snacka EU. Betyg: Bra eftermiddag.

Måndag förmiddag filade jag på mitt anförande inför onsdagens kammardebatt med anledning av SkU34. Låter aptråkigt, men frågan om stärkt skydd för hotade och våldsutsattas personuppgifter är viktig. Ja, väldigt viktig, vilket jag upprepade i paneldebatten i ABF-huset i lördags … förlåt, jag ska inte gå händelserna i förväg.

Riksdagsförberedelse tog alltså fram till lunch, därefter nytt valstugepass 12.00-16.00. Nu på Medborgarplatsen, den normala häckningsplatsen för oss södermalmsmoddar. Tråkigt nog en del fylla på torget redan så tidigt på dagen men överlag bra och intresserade frågeställare om än med en övervikt av skolelever – utan rösträtt. Det är bara att erkänna, hade jag varit lärare skulle jag nog också skickat ut mina skyddslingar för att terrorisera partiarbetare med 1 000 frågor. Hämnden är ljuv även för lärare, gissar jag.

Tisdag i riksdagslivet är lika med sammanträdesdag. Masar mig upp i grisottan för att skriva ihop en i bästa fall begriplig redogörelse att läsa för riksdagsgruppen kl 16.00 om mitt ärende i kammaren som ska debatteras onsdag efter lunch. Klockan 10.00 möte med Skatteutskottet där forskare redovisar sin utvärdering om effekterna av det idoga reformerandet av 3:12-reglerna, följt av viktigt (och härligt trevligt) lunchmöte med skicklig fotograf som jag kan gratulera mig till att få anlita inför stundande fotobehov. Läs affischer, valfoldrar och annat propagandamaterial som hör personvalet till. Därefter sammanträde med riksdagsgruppen och jag föredrar mitt ärende till torsdagens kammardebatt. Det gick bra. Åter till tjänsterummet för att förbereda mig för nästa punkt – inspirationsprat med nya partimedlemmar om varför det är så kul och viktigt att vara med i Moderaterna. Jag vill så gärna att nya medlemmar från början ska få en positiv bild av partiarbetet och av deras möjligheter att påverka politiken. För den möjligheten är på riktigt, som man numera säger.

Onsdag morgon är jag lite sliten när klockan ringer. Redan 9.00 är det partiledardebatt inför EU-valet. På plats i kammaren, här ska twittras! Missar därför sammanträdet med Skatteverkets insynsråd där jag är ledamot. Missar också Skatteutskottets offentliga seminarium om utvärdering av expertskatten. Synd, men tur att man kan fördjupa sig i efterhand. Klockan 14.00 har jag bokat möte med  M-politiker från Kalmar, hon  kandiderar för en kommunalrådspost och vill snacka politik och tips om hur man lyckas (!). Klockan 15 är det styrelsemöte med MKH (Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia) där jag numera är stolt vice ordförande. Efter voteringen senare på eftermiddagen ger sig partikompisar ut och kampanjar om möjligheten att EU-förtidsrösta. Själv smiter jag i väg till Schönfeldts gränd där vi MKH:are planerar och dukar upp för ett som det ska visa sig välbesökt, fint och innerligt bokreleaseparty för minnesboken över Ingegerd Troedsson. Kvällen blir som sagt väldigt lyckad och MKH-styrelsen är glad och tacksam över fina – och läslockande – recensioner av Troedssonboken. Barometern här och Svenska Dagbladet här.

Torsdag. Klockan 9.00 öppen utfrågning med Skatteutskottet om bra eller dåligt med höjd alkohol- och tobaksskatt. Jag vet vad jag tycker men avstår för husfridens skull från att närmare kommentera. Därefter sedvanligt utskottssammanträde som jag kan utebli från tack vare riksdagens praktiska ordning med ersättare (Tack partibroder Lars!) . Jag hinner alltså med att ytterligare finputsa mitt anförande i kammaren strax efter kl 12 om stärkt skydd för hotade och våldsutsattas personuppgifter (SkU34). Votering kl 16.00 och därefter ännu några timmars instudering på tjänsterummet. 18.30 ska jag infinna mig i Schönfeldtska för att tillsammans med partikompisarna i nätverket Äldre diskutera 60+frågor inför valet. Nytt ämne för mig men det blir en kväll i debattglädjens tecken och jag har fått god koll på vad moderaterna årgång äldre tänker och tycker är viktigt i politiken. Och nu ska vi skriva ihop en valfolder, smickrad över att få vara med!

Fredag. Morgonkampanj kl 8.00 med Högalidsmoddarna vid ”min” tunnelbana, Zinkensdamm. Känns därför extra angeläget att vara där. Men jag ansluter en kvart för sent och tja, då är valmaterialet redan utdelat och slut, skrattar Bessie, Sonja, Britt och Beatrice. Snopet för mig men framför allt väldigt roligt att M:s EU-valmaterial en kylig morgon går åt som smör i solsken!

På tjänsterummet vid 9-tiden, nu återstår bara förberedelse inför lördagens paneldebatt om kvinnojourer på ABF-huset i regi av Feministiskt forum. Det blev en klargörande debatt (min uppfattning bl a här) som jag i kväll inte närmare hinner kommentera för nu har SVT Agenda börjat med bland andra Gudrun Schyman om Fi. Har själv investerat i den debatten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.