Brevikskolan skulle man ha gått i

Det har rönt intresse att jag sitter i AcadeMedias Advisory Board. Själv ser jag inte problemet med att jag och rätt många med mig bejakar idén att skolföretag får gå med vinst samtidigt som vi ger vårt fulla stöd åt kvalitetsarbetet som bedrivs inom ramen för det fria skolvalet. Ni som är – eller tillåter er att bli – nyfikna på hur det här kan hänga ihop vill jag uppmana att anmäla er till AcadeMedias stundande samhällsmarknadsdag. Gå dit och ställ frågorna!

Brevikskolans rektor AnnaSom riksdagsledamot i Skatteutskottet besöker jag inte skolor jätteofta. Men det händer, i måndags besökte jag Brevikskolan i Tyresö.

Jag kände mig rätt villrådigt ängslig på vägen dit. Ja, som man gör när man ska träffa proffs på ett område man har noll en ganska lite koll på. Men känslan av osäkerhet försvann snabbt. Skolans rektor Anna Hansson Bittár (bilden) tog bokstavligen emot med stora famnen. (Kan avslöja att det inte alltid är så jag blir bemött).

På väggen bakom Anna ser man delar av Brevikskolans bibliotek. Böckerna radas inte på mörka hyllor utan lutas mot ljusa väggen som löper genom hela byggnaden ner mot sjökanten, nästan. Längs bokväggen finns ett utbud som sträcker sig från de som ännu inte lärt sig läsa till årskurs 6. Och där på stolar sitter elever på rasterna och bläddrar/läser, några lånar en bok och försvinner ut till kompisarna på skolgården. Föräldrar till de minsta sitter ner med sina telningar, läser en snutt och reflekterar innan det är dags att bege sig hemåt.

Det ska bli ännu bättre. Mötet med skolans kock Kent gör starkt intryckt, inte främst för att han råkar ha ett förflutet som kock i riksdagsrestaurangen, utan därför att Kent är så mån om att skolans elever – och personal – ska äta bra mat. Och det gör dom, kan jag intyga.

Inga problem alls då i Brevikskolan? Jodå, klasser och elever har varit stökiga. Lärare är inte alltid glada. Föräldrar har klagat. Löss har förekommit. Men det bestående intrycket när jag sätter mig på bussen på väg mot stan är att problemen har hanterats och dyker de upp igen så ja, en hängiven och skicklig rektor hanterar det också. Till lärarnas, elevernas och samhällets fromma.

Glömde jag säga att Brevikskolan ingår i AcadeMediakoncernen som i sin tur ägs av ”riskkapitalbolaget” EQT?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.