Leif GW Persson, vården och vinsten

Att det görs vinster i välfärden, betyder inte det att jag betalar för mycket skatt, undrar en twittrare i grannkanalen bredvid.

Nej, det betyder det inte. För du kan inte räkna med att offentlig välfärdsverksamhet som saknar den drivkraft som vinstmöjligheten ger, kan bedrivas lika kostnadseffektivt – det vill säga lika billigt – som privat verksamhet i välfärdssektorn.

Billigare för skattebetalarna blir det med kortare vårdtider och högre produktivitet. Nyss höftledsopererade Leif GW Perssons hyllningskrönika till privatägda S:t Görans sjukhus är en bekräftelse på att högkvalitativ vårdverksamhet som går med vinst också kan spara pengar åt landstinget. Något som ytterst skattebetalarna tjänar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.