Gymnasieplikt ger snyggare statistik

Gymnasieplikt i stället för arbete? Ja, Stefan Löfvens valutspel om att införa obligatoriskt gymnasium reser onekligen frågor. Betyder vallöftet att Löfven vill förbjuda skoltrötta och/eller mobbade tonåringar att hoppa av gymnasiet? Det vore helt klart ett sätt att skärpa skolplikten – men till nytta för vem?

Och menar socialdemokraterna att man ska blunda för att vissa av dessa unga människor som direkt skulle omfattas av obligatoriet faktiskt är myndiga individer som har rätt att själva besluta över sina liv? Anser Stefan Löfven att förlängd skolplikt är lösningen för de elever som helt saknar studiemotivation och som längtar efter att gå ut i arbetslivet?

Själv avhoppad gymnasist tog jag under ett drygt år chansen att vänta in den återuppväckta kunskapstörsten och läslusten genom att ta jobb på krogen och lära mig servera och hjälpa till i restaurangköket. En värdefull möjlighet till arbetserfarenhet och egna pengar som Löfven vill stänga om han får bestämma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.