Pascalidou lika plump som Ibrahimovic är genial

Alexandra Pascalidou: ”Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse. Eller ett sår eller ett trauma som man bär med sig.”

Jo, jag satte också någonting i vrångstrupen när jag hörde Alexandra Pascalidou i söndagens radiopremiär av P1 Debatt beskriva debattören Alice Teodorescu för lyssnarna.

Tänkte i mitt stilla sinne att när det gäller att motverka rasism och främja integration är Pascalidou ta mig tusan lika plump i programledarrollen som Zlatan är genial i Volvofilmen.

Sedan läser jag Sanna Rayman i SvD och tycker som vanligt att hon är mycket klok och har en god poäng. Men jag tycker ändå det är rätt av Sveriges Radio i allmänhetens tjänst att be Alice Teodorescu om ursäkt. (Därmed inte sagt att Rayman inte tycker det också).

Men varför pudlar SR i SVT?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.