Extraskatt på skog, krogbesök och tröjor

SkogsnäringHar varit med partikompisarna i Skatteutskottet på besök i Sundsvall.

Tack bästa kollegan Lena Asplund för ett givande program!

Den halverade matmomsens betydelse för servicenivån i stadens restaurangnäring avhandlade vi på plats hos O’Learys i söndags kväll. Och så är det, långt färre restauranganställda kommer att ha jobbet kvar om S och V får chansen att uppfylla vallöftet om dubblerad matmoms. Det är värt att tänka på för långt fler än stadens nyanställda i krogsvängen.

Värt att begrunda när man besöker Västernorrlands skogsrike och SCA:s verksamhet i länet är också att 25 procent av priset på skogsråvaran utgörs av transportkostnader. Man behöver alltså inte ha jättestor fantasi för att begripa vad Miljöpartiets vallöfte om en extra kilometerskatt på 14 kronor per mil skulle betyda för den dominerande näringen i regionen. Och för prissättningen på andra varor som tyngs av transportkostnader – till exempel mjölk, drivmedel och H&M:s tröjor – och som dagligen transporteras ut i landet till butiker – och konsumenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.