Här min presentation till nomineringskommittén, funkar?

Hemkommen från en arbetsdag på kontoret – jo, det finns saker att göra även när riksdagen inte är samlad. Och det är valtider, så i kväll tog jag mig i kragen och skrev min presentationstext för partiets nomineringskommitté.

Vad säger ni, funkar den här presentationen för valet 2014?

Öppenhet och transparens i politiken är helt centralt för att människor ska känna förtroende för oss politiker. Som en av riksdagens få jurister har jag därför drivit på för en lagstiftning om öppen redovisning av privata partibidrag. Något som partierna – inklusive moderaterna – nu bejakar. Självklart är jag lojal med partiet, men i vissa frågor tillåter jag mig att tänka fritt. Det var så jag vann respekt som ledarskribent i SvD och det var så jag argumenterade inför riksdagsvalet 2010. Förhoppningsvis har jag inte gjort mina väljare besvikna under mandatperioden som går mot sitt slut. 
Jag kan en del om människor, frihet och rättsstaten. Utan rättssäkerhet för medborgarna har välfärden inget värde. 
Allt behöver inte regleras och jag jobbar hårt för att motarbeta politisk klåfingrighet. Också det tror jag att väljarna uppskattar. Ingen människa vill vara satt under förmynderskap, det är ledstjärnan för mig.

Synpunkter mottages. Redigeringsstopp först den 14 september!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.