Wallenberg var en sann hjälte, men varför radera Arlanda?

Arlanda bör döpas om till Raoul Wallenberg Airport skriver 36 mer eller mindre namnkunniga personer på DN Debatt.

Syftet sägs vara att skicka ”en viktig signal mot antisemitism och rasism”. Låter fint, men själv undrar jag om det inte finns bättre sätt att motverka sådant än att byta namn på internationellt kända platser.

Den sortens signalpolitik har inte alltid slutat lyckligt. I USA döptes rymdraketområdet Cape Canaveral i Florida om till Cape Kennedy för att hedra den mördade presidenten. Men redan efter 10 år återfick området sitt gamla namn. Inte för att  floridaborna hade något emot John F Kennedy, men de gillade inte namnbytet.

Wallenberg var en sann hjälte, men är han och de ideal han stod för betjänta av att det över hela världen kända namnet Arlanda raderas från kartan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.