Cool snubbe slog sig ner mellan makarna Löfven

Så fick Almedalsveckan 2013 sin avslutning. Ombord på Visbyplanet mot Bromma var det knökfullt. Tusen hemvändande journalister, minst. Och platserna är ju onumrerade så när jag steg ombord noterade jag i ögonvrån att där på första raden längst fram till vänster fanns det en ledig stol mellan … S-ledaren Stefan Löfven och hustrun. Skönt med utrymme, tänkte jag och svalde frågan om man kunde slå sig ner där.

Men så några steg efter mig kommer det en snubbe vem som helst och pekar på den tomma stolen och jodå, Stefan Löfven makar på sig och ger plats. Symboliken ska inte överdrivas men något säger den kanske ändå om Löfvens regeringsbildningsplaner?

Var lugna – jag tänker inte här och nu i Stockholmskvällens 27 grader i balkongskuggan fördjupa mig mer i detaljerna om vad jag hörde och såg och delvis själv bidrog med i Almedalen i form av debatter om läkemedel i missbruksvården och könsobalansen i privata bolagsstyrelser, besök hos PR-akuten, meningsfullt jämställdhetstjat med Schyman, middag med särintresse om 3:12-reglerna, trädgårdslunch med annat särintresse om reklamskatten, diktanalys i P1, cykelrunda med maken på Fårö, nedslag på Furillen, mingel med Biskopen, återseende och kul samtal med Thomas Bodström, grillmat med risk- och tillväxtföretagare, och en hel del annat tänkvärt att hålla kvar i minnet – eller glömma – inför höstens allmänna motionsperiod i riksdagen.

Kul har det varit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.