SCB bekräftar behovet av Alliansen 2.0

Man kan konstatera att S, V och MP – som hittills inte alls vill förknippas med varandra – än en gång svetsas ihop till ett samlat regeringsalternativ, som i opinionsmätningarnas mätning får egen majoritet (50,5 procent). Att jämföra med alliansregeringens deppiga notering på 40,7.

Inte kul. Men det är mer än ett år kvar till valet och därför svårt att sia om valutgången. Så lyder min tråkkommentar till SCB:s partisympatiundersökning. Själv kan jag inte tänka mig en effektivare blåslampa än låga opinionssiffror ett år före ett val!

Men blåslampa räcker inte. Att leva i ovisshet om man ska vinna eller försvinn sliter på krafterna, för att inte säga psyket. Ett sätt att ge alliansen ny energi och samtidigt visa alla borgerliga väljare den respekt som de förtjänar, vore att säkerställa att alla fyra allianspartier kommer in i riksdagen 2014. Ja, så att alliansregeringen kan fortsätta att leda Sverige även om olyckan skulle vara framme och ett eller två partier hamnar under fyraprocentsspärren.

Nix, jag har inte gett upp hoppet om borgerlig valsamverkan i syfte att säkra Alliansen 2.0. Metoden har förresten testats förr. Framgångsrikt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.