I Husby känner man inte igen ligisternas ansikten – vad säger det?

Det är klart att man så här i kvällen funderar på om och hur kravallerna och bränderna i Husby kommer att sprida sig till ännu fler Stockholmsförorter i natt. För mig gör sig Göteborgskravallerna i samband med det svenska EU-toppmötet 2001 ofrånkomligt påmint. Då liksom nu konstaterar ortsbefolkningen att de som har stålsatt sig att förstöra för andra, skövla andras egendom, till övervägande del är tillresta mer eller mindre professionella ligister på yttersta vänsterkanten (okej, mitt uttryck).

Jag blev påmind om den omständigheten när jag i morse hörde P1 Morgons Johar Bendjelloul pressa Stockholms äldre- och ytterstadsborgarråd Joakim Larsson om varför han inte tycker det är fel att bo på Södermalm … när det brinner i Husby?

Nej, den frågan har inte fog för sig, och jag är hyfsat säker på att P1-lyssnarna inser det. För annars skulle ju ansiktena på våldsverkarna i Husby vara någotsånär bekanta för de lokalt utsatta. Men så är det alltså inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.