Martin Tunström, kan inte tänka mig någon som förtjänar PJ-priset bättre

Själv har jag svårt att behärska mig när varje fiber i kroppen kräver att jag ger uttryck för mina känslor och åsikter. Men visst är det en avundsvärd egenskap att då kunna hejda sig och tänka ett varv till. Det finns folk som behärskar den konsten, och till dem hör Martin Tunström som i kväll hos Timbro mycket rättvist fick motta det första PJ-priset. Uppriktigt sagt kan jag inte tänka mig någon som kunde ha förtjänat det priset bättre.

Ursäkta om jag blir personlig, men både Martin och prisutdelaren PJ är ärliga och resonerande typer som inte i första taget brusar upp utan som lyssnar, nickar och säger till en osäker kollega att ”du, hm, så där kan det säkert vara, fast kanske inte riktigt just nu, men den tanken, absolut, den är det inget fel på, den passar bara inte riktigt in i just det här sammanhanget, men i ett eventuellt annat kommer du förmodligen att ha helt rätt … för så kan man förvisso också se på saken, och nej, du har inte gjort bort dig … men vi gör inte som du vill just den här gången …”.

Med den resonerande attityden knäcker man inte medarbetare i förtid utan ger dem chansen att växa. Fråga mig, jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.