Var det moderaten eller väljaren som P1:s God Morgon Världen ville förlöjliga?

En söndag är en söndag är en söndag. Alltså avlöpte även denna morgon och förmiddag i sällskap med P1:s Godmorgon Världen!

Jo, jag brukar raljera över att jag själv numera ingår i gänget moderata guljackor, men det där är mest en jargong som jag är på god väg att jobba bort. För det är faktiskt inget fel alls att politiker visar upp att de existerar och bryr sig om att lyssna på väljarna trots att det är hyfsat länge kvar till nästa val.

Och det är här som Godmorgon Världen! kommer in. Ännu halva dygnet efteråt ger mig inslaget dålig smak i mun. För det var på ett så elakt och utelämnande sätt som Sveriges Radio i allmänhetens tjänst valde att låta Godmorgon Världens redaktion skildra den manliga väljaren på Norrmalms torg som inte lyckades hitta de rätta orden när moderatjackan frågade efter hans synpunkter.

Var det moderaten eller väljaren som Sveriges Radio ville förlöjliga? Ärligt talat vet jag fortfarande inte.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.