Vårkampanjen går vidare … oj vad #vilyssnar

Konkret för min del innebär vårkampanjandet #vilyssnar att jag i morgon lördag iförd moderatgul partijacka infinner mig klockan 12.30 i Hägersten. Det finns ett torg där – Sjövikstorget – som jag ska leta reda på för att klockan 12.30 möta väljare som vill berätta vad vi moddar i Stockholms stad kan göra bättre. Gissar och instämmer i att det finns en hel del.

Själv blir jag t ex ansatt mest varje dag utanför Coop Zinkensdamm. Inte av tiggarna som har parkerat sig där utanför utan av frustrerade söderbor som i mig ser en representant för ”makten” och som undrar vad f-n vi politiker gör för att få stopp på tiggeriet????

Jag har ett antal gånger försökt förklara att som EU-medborgare får man vara här på turistvisum i tre månader och det finns inget i svensk lag som förbjuder EU-medborgare att tigga pengar. Nästa gång är det kanske du eller jag som behöver tigga i annat EU-land?

Tja, det sistnämnda låter kanske inte helt trovärdigt i de flestas öron. Men så kan det bli, fortsätter jag, om finansminister Anders Borg inte får fortsätta att sköta Sveriges finanser efter valet 2014.

Lite retoriska överdrifter får man tillåta sig för den goda sakens skull. För så mycket står klart att Sverige blir ekonomiskt svagare under en vänsterdominerad regering. Och därmed minskar också vår förmåga att hjälpa utsatta, såväl i Sverige som i andra länder.

Och därmed tar även jag fredagskväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.