Serner menar att Filminstitutet bör agera domstol

Lyssnar på Ekots lördagsintervju med Svenska Filminstitutets vd Anna Serner. Och blir mörkrädd.

Serner har synpunkter på vilka filmer som svenska folket bör se. Det är i sin ordning, även en gammal Film-vd som Harry Schein hade uppfattningar om vilka filmer som var sevärda. Men då gällde det uteslutande filmernas kvalitet, Schein var till exempel rasande på buskis-filmerna om Åsa-Nisse.

Fallet Anna Serner är värre. I intervjun med Ekot framhåller hon särskilt två filmer som vi bör se, dels Äta Sova Dö, dels Palme-filmen.Två filmer med tydlig vänstervinkel varav den förstnämnda är en bredsida mot regeringen Reinfeldt. Serner anser också att Svenska Filminstitutet inte ska sponsra filmer som utgör förtal.

När blev Svenska Filminstitutet domstol?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.