Så viktigt att HBT-moderater visar bredd i sitt engagemang

Jag ska bryta mig in under din BH … hihi, ska du?!

Nej, jag är inte pryd men pustade lättad ut när jag strax före midnatt natten mot söndagen satte nyckelkortet i hytt 10212 på flytetyget Cinderella och snabbt som tusan låste dörren om mig. Genom den tunna väggen hörde jag sen hur den där inbrytningen fortlöpte … vid närmare eftertanke är jag nog rätt pryd.

Det senaste dygnet har jag åkt Ålandsfärja med partikompisarna i Öppna Moderater som i år hedrande bett mig att tala fritt ur hjärtat på ÖM:s förbundsstämma. Jag tänker inte upprepa allt klokt jag sa, men hoppas och tror att min huvudpoäng gick hem. Det vill säga att det är jätteviktigt att Öppna Moderater deltar i debatten om de mer övergripande familjepolitiska frågorna, som till exempel föräldraförsäkringens utformning, behovet av nattöppna förskolor och hur vi ska komma till rätta med de osakliga löneskillnaderna mellan kvinnor och män, det sistnämnda är ju en fråga som delvis hänger ihop med att kvinnor stannar längre hemma medan barnen är små barn än vad pappor gör. ”Ödet” med osakliga löneskillnader går ju också HBT-personer till mötes om de får barn. Eller kommer HBT-föräldrar spontant att dela föräldraförsäkringen lika mellan sig?

Inte minst mot bakgrund av Öppna Moderaters högsta priofråga, den om att underlätta för HBT-personer att bilda familj och få barn, är jag som lagstiftare nyfiken på HBT-moderaternas syn på familjepolitiken. Svaret lät inte vänta på sig. När jag i förmiddags ”lyssnade in” diskussionerna i de olika arbetsgrupperna blev jag snabbt varse att familjepolitiken står i fokus!

Pride 2013 har ”Familjen” som tema, och till dess kommer Öppna Moderater att ge besked om vilken familjepolitik man tänker ”gå till val” på.  Så uppfattade i alla fall jag dagens övning.

Bra, för det är som sagt viktigt att HBT-rörelsen visar bredd i sitt samhällsengagemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.