Arga människorna i Kungsan gynnar bara SD

Har inte laddat särskilt inför kvällens melodifestival. Men det är befriande att Louise Hoffsten, den enda kvinnan som har gått vidare, så inkorrekt vägrar att grotta ner sig i diskussionen om bristen på kvinnliga finalister. Lika befriande var det att på självaste internationella kvinnodagen höra Sara Danius tillbakavisa P1 Morgons insinuation om bristande jämställdhet i Svenska Akademien (ca 3:25 in i inslaget). Ja, detta apropå att Danius den 20 december kommer att inta stol nummer 7 efter Knut Ahnlund.

Tidigare i dag passerade maken och jag Kungsträdgården. Där laddades för hatkampanj mot Stockholmspolisen. Jodå, regeringen Reinfeldt fick sig också en släng av sleven i form av banderollen (bilden): Högerpolitik föder rasism.

Så kan det vara på sina håll i världen. Men att sätta rasist-  eller ens högerstämpel på den svenska fyrpartiregeringen är bara dum demagogi. Det Sverige som Alliansen  har styrt i över sex år är Europas mest invandringsvänliga land. De arga människorna i Kungsan borde snarare fråga sig vad det beror på att flyktingarna från inbördeskrigets Syrien i första hand söker asyl i det avlägsna Sverige och inte i andra EU-länder.

Sanningen som banderollen döljer är i stället att en alltför slapp och räddhågsen invandrings- och integrationspolitik göder främlingsfientligheten.

Det skulle inte förvåna mig om SD får ännu mer vind i seglen av att svenska gränspolisen från och med nu upphör med sin lagenliga men hårt kritiserade biljett- och utlänningskontroll i Stockholms tunnelbana.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.