Summering: Känns inte som att Reinfeldt är på väg bort

Till vänster befinner vi oss på Stora torget i Karlstad strax efter klockan 12.00 i dag. Staden har halat sina flaggor på halv stång med anledning av prinsessan Lilians begravning. Den respekten visar inte Karlstads tingsrätt, som i stället väljer att hissa Domstolsverkets och Sveriges Domstolars tygbit i topp på rådhusbyggnaden. Inte jätteupprörande men aningen trist, kan jag tycka.

Så många intryck, nya kontakter och kära återseenden! Det finns mycket att berätta om partiets Sverigemöte som avslutades vid lunchtid i dag, men just i kväll är jag lite upptagen med annat och återkommer därför i ämnet med utförligare beskrivning.

Om jag i afton ändå ska lyfta fram en höjdpunkt framför andra skulle jag som har Stockholms stad som valkrets knappast välja det tal där partisekreterare Kent Persson ställde landsbygden mot Stockholm.  Förvisso är jag söderbo, men som uppväxt i en förort till Kalmar och sedan 20 år sommarvärmlänning, ligger mig landsbygden varmt om hjärta. Men som sagt, jag återkommer till det.

Sverigemötets klimax var förstås när över 2 000 mer eller mindre bakfulla moderater i morse trotsade sömnbehovet och strax efter klockan 08.00 underkastade sig svinkallt köande och integritetskränkande säkerhetskontroller för att i tid på Karlstad CCC höra Den Store Ledaren tala. Det var det värt, vilken show och inspiration!

Därefter fick statsministern ila för att hinna fram i tid till begravningen av Prinsessan Lilian i Slottskyrkan.

hon vila frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.