Ser inga problem alls med att Ask vill göra rätt

Som lagstiftare ser jag inga problem alls med att ändra lagar som i praktiken inte fick avsedd effekt.

Mitt svar till er som under dagen har undrat i mejlboxen och i telefonluren vad jag – egentligen! – tycker om justitieminister Beatrice Asks ”utspel” på DN Debatt blir därför: En minister som ser brister och inte är nöjd med lagstiftningen är i sin fulla (konstitutionella) rätt – ja, den rätten åtnjuter inte minst den lagstiftande församlingen – att utreda på nytt, göra om och göra rätt. Medborgarna har i sin tur rätt att förvänta sig att en ansvarsfull minister och dito riksdag agerar just så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.