Adaktusson är varmt välkommen i gänget!

Om det är en nyhetsskräll kan diskuteras, men Lars Adaktusson har till sist ”ansökt om medlemskap” i Kristdemokraterna och tackat ja till att nomineras som – en av – partiets kandidater i valet till Europaparlamentet 2014. Själv skulle jag inte bli mycket förvånad om han nästa gång kandiderar till … riksdagen.

Vad innebär det att ta steget över från journalistiken till politiken? Det är den vanligaste frågan alla kategorier som jag har fått sedan jag 2009 lämnade SvD för politiken. Och nyfiknast på svaret är just tidigare kolleger i nyhetsbranschen. För kan man verkligen trivas med att gå in i den grå tapeten jämfört med att regelbundet uppleva lyckan att vara exponerad i media?

Allt har sin tid, säger jag. I morgon 07.18 i P1 Morgon avhandlar undertecknad saken med journalisten och förre socialdemokratiska ministern Jens Orback. Ett tips till Adaktusson är han slår på radion, kanske har han något att lära.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.