Lööf inte bara överlevde gatloppet, hon vann det!

I månader har den inhemska politiska journalistkåren legat i som bävrar för att göra storpolitik av en centergrupps i och för sig stolliga men ändock bara förslag till nytt idéprogram. Så står Annie Lööf där, övertygande, svartklädd, och – jo – urförbannad och läser grundligt lusen av sina belackare. Ca 4 minuter och 50 sekunder in i Lööfs tal på Centerns kommundagar i Örebro får tvivlarna så de tiger.

Till och med den tredje statsmakten, som mediekåren självpåtaget kallar sig, verkar överens om att centerledaren gjorde bra ifrån sig. Låt vara att omdömena är njuggare hos manliga reportrar som t ex här och här, än hos deras kvinnliga kolleger här och här. Viktigast för centerpartiet är dock att Annie Lööf inte bara överlevde det av journalistkåren framtvingade gatloppet, hon kom i mål som en vinnare!

Nu väntar Lööfs nästa viktiga uppgift: Alliansen 2.0. Jo, medskicket till Maramö är fortfarande i högsta grad aktuellt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.