Härjedalningarna inte så roade av T-banan, men de gillar Bea

Lördag, och inte vilken lördag som helst. Vi talar lönelördag och som på en given signal finns vi södermalmsmoderater där! Sålunda trotsade vi kylan och kampanjade glatt en dryg timme vid lunchtid på Medborgarplatsen med omnejd. Med risk för att låta lika (flås)hurtig som salig Tore Skogman var vårt humör förbluffande på topp även om isbitarna till tår gjord sig påminda mest hela tiden  …

På bilden studeras dagens propagandabroschyr av guljackan Markus Nordström, skinnjackan Christian Hildebrandt – killen behöver ett par vantar – och öronmuffade Abrahamsson.

Budskapet i broschyren sammanfattar Stockholmsmoderaternas satsningar på sjukvården och inte minst kollektivtrafiken sedan valet 2010. Och ja, det var ett lättsålt budskap. Kanske inte så att södermalmarna köade för att rycka materialet ur händerna på oss men notera att 450 informationsfoldrar delades ut på kortare tid än två timmar!

För Stockholmarnas vardag betyder det nämligen en del att över 94 procent av T-banetågen numera går i tid, mot 92 procent före 2006.  Visst, det låter som löjligt liten skillnad, men stå där själv på T-baneperrongen och vänta, och missa hämtningen på dagis, kursen som du har betalat dyra pengar för att gå osv – ja, då kan 2 procent i förbättrad punktlighet göra skillnad.

Med pendeltågen samma sak. I dagsläget – efter sex års moderatlett kollektivtrafikstyre i landstinget – går ca 89 procent av pendeltågen i tid. Snittsiffran för förseningarna 2006 låg på 84,5 procent. Spelar det roll? Svar ja, det gör att ett antal fler stockholmska ”livspussel” går ihop.

Och hur många stockholmsväljare gläds åt invigningen senare i år av förlängningen av tvärbanan från Alvik till Solna via Ulvsunda och Sundbyberg? Hyggligt många, skulle jag tro. Och vad sägs om beslutet att gå vidare med Spårväg Syd, det vill säga tvärförbindelsen mellan Flemingsberg, Kungens kurva och Skärholmen?

Avslutningsvis för i kväll retar det mig som sjutton att jag tidigare i dag där (i blåshålet) på Medborgarplatsen totalt missade att upplysa den luttrade Uppsalabon om att han sedan december kan åka pendeltåg med SL till Uppsala via Arlanda. Tusentals resenärer har redan begärligt utnyttjat den möjligheten.

Slutligen rekommenderas ett studium av vad regeringens infrastrukturminister gör, bra sammanfattning här.

PS
Mitt under kampanjandet stötte jag ihop med två glada damer från härjedalska Lillhärdal. Nej, damerna var inte jätteintresserade av kollektivtrafiken i Stockholm men de bad mig framföra en hälsning till justitieminister Beatrice Ask. De känner hennes mor, och gillar hennes ”tös”, lät de förstå. Hälsning framförd!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.