Börjar vänja mig vid att mediaskugga är en riksdagsledamots vardag

Typiskt att Storbritanniens premiärminister David Cameron höll sitt sedan länge utlovade tal om britterna och EU samtidigt som Skatteutskottet i förmiddags debatterade personalliggare i tvätteribranschen.

Medial skuggsida är dock en hårt arbetande riksdagsledamots vardag. Jo, jag börjar vänja mig.

Tack och lov kan politiskt och samhällsintresserade medborgare följa allt spännande som sägs i kammaren på riksdagens hemsida, bland annat dagens glödheta skattedebatt, som jag inledde här. Och ja, det är enkelt att skrålla fram till replikskiftena.

Men för att återvända till vad Cameron sa i morse är jag rätt förbluffad över hur talet har uppfattats av svenska medier. Många tycks tro att det bara är en tidsfråga innan England klipper banden med EU som man har tillhört i väl 40 år.

Det stämmer inte. Camerons tal i dag har till enda syfte att skapa arbetsro i hans eget parti där det finns en stor klick högljudda EU-skeptiker. Att Storbritannien skulle lämna EU finns inte på kartan, det skulle ödelägga landets ekonomi och betyda slutet för London som finansiellt centrum (”City”).

Och visst bör vi svenskar glädja oss åt att det inom EU även i fortsättningen finns en stark brittisk motpol till de allt mer federalistiska radarparet Tyskland och Frankrike.

I morgon klockan 10.00 sammanträder Skatteutskottet igen. Överst på dagordningen står: Tullfrågor. Föredragande är finansminister Anders Borgs nye statssekreterare, professor Michael Lundholm.

Han är varmt välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.