En sagolikt vacker partiintern dag

Lagstiftning ska tala om vad som gäller, inte vad som bör gälla. Det är min enkla kommentar till jämställdhetsminister Nyamko Sabunis snömosiga regleringsförslag på DN Debatt.

Själv har jag ägnat denna kylslagna lördag åt kommunstyrelsekonferens tillsammans med moderatkompisar från Stockholm stad och län. Det var 14 minusgrader utanför fönstret när taxin plockade upp mig i morse för färd till Elite Hotel Marina Tower. Och det var sagolikt vackert när jag släpptes av vid Nacka strand där de isiga vattenångorna steg mot skyn och bäddade in Skeppsbron och Djurgården i solbelyst rimfrost. Jo, jag beklagade hjärtligt rökarna som stod där ute och ömsom sög i sig gifter, ömsom huttrade. Inget kul liv, om ni frågar mig.

Vad som annars avhandlas i sådana här partiinterna sammanhang, där moderata statsråd och partitoppar beblandar sig med oss meniga, är som bekant inte offentligt, men så mycket vågar jag ändå säga att infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd imponerade under sitt pass på förmiddagen. Elmsäter Svärd är erkänt duktig på att pedagogiskt förklara, och nu inser till och med jag vilka (enorma) infrastruktursatsningar alliansregeringen gör i köttrymden! Nej, det är ingen högoddsare att jag i valrörelsen återkommer till dessa!

Sedan var det hur charmigt som helst att höra mina forne riksdagskollega Mats Gerdau, sedan nyår Nackas kommunstyrelseordförande (kommunalråd), välkomna oss alla till hans kommun och oblygt jämföra Nacka med Paris som är lika stort till ytan. Ja, en ballong och en pumpa kan också påminna om varandra om man bortser från andra egenskaper än storleken!

På T-banan hem (från Slussen till Zinken) diskuterade paret framför mig hur i helvete dåligt städerskan på Saltsjöbanan måste må i dag. Ja, om hon är vid medvetande, tänkte  jag.

Jag hoppas innerligt att min partikompis och tillika Stockholm stads trafiklandstingsråd Christer G Wennerholm – också en av talarna på dagens konferens – besöker kvinnan så fort det blir läge och ber henne om ursäkt på SL:s vägnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.