Har äntligen lärt mig redovisa reseräkningarna!

I två och ett halvt år, snart, har jag varje månad våndats över riksdagens datoriserade redovisningssystem för resor, hotellrum, måltider, traktamenten och gud vet allt som hör till bestyren för en inlyssnande riksdagsledamot på ständig resa i verkligheten.

Men så i dag, efter lunch, bara bestämde jag mig för att nu skippar jag ångesten, och levererade min första (!) felfria reseredovisning (två hotellnätter: en i Falun, och en helt nyligen i Växjö). Ledamotservice gjorde tummen upp! Bra jobbat Maria, säger jag!

Mer då? Tja, jag har packat ner adventsljusstaken på tjänsterummet, sammanträtt med Skatteutskottet, bokat tågbiljett till Malmö, gratulerat käre far på 72-årsdagen, gottat mig åt alla (121 i skrivande stund) som ”gillat” min gårdagsblogg om SVT och barnfattigdomen, samt i telefon i eftermiddags försökt lugna en upprörd försvarsvänlig väljare, därefter sms:at med justitiedepartementets stabschef Christoffer Järkeborn, talat med justitieministerns pol sak Gustav Gellerbrandt, och förberett mig noga inför medverkan i morgondagens Människor och Tro.

Ämnet som i morgon i P1 kl 14.00 avhandlas av Chatrine Pålsson Ahlgren och mig är surrogatmoderskap, eller som jag föredrar att säga – värdmoderskap. Ser verkligen fram emot att få diskutera saken med KD. Lyssna gärna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.