Lovar hålla trubbelgrytan kokande, läs Damberg och barnfattigdomen

 I kvällens tv-ruta pumpar SVT ut Uppdrag Gransknings avslöjande om att Bris, Rädda Barnen, Majblommorna och Gudrun Schymans tidigare medarbetare, succéförfattaren Susanna Alakoski, våldsamt överdrev den svenska barnfattigdomens omfattning, mot bättre vetande av inslaget att döma. Rädda Barnens jämförelse med Afrika visade sig vara grundat på ”några stycken i alla fall” fattiga barn i Sverige.

Visst finns det barn som har det svårt i dagens Sverige, men alla har faktiskt mat för dagen och kläder på kroppen. Fattigdomslarmandet var rätt och slätt fejk.

Men låt oss ta det från början. Det här med barnfattigdom är allvarliga saker. Först underblåser alltså, för att inte säga skapar, Sveriges Television i allmänhetens tjänst nyheten om barnfattigdomen i Sverige, alla minns vi den hysteriska mediala hajpen när SVT pumpade in barnfattigdomen rakt in i folkhemmets tv-ruta, ansvariga politiker gick ner i spagat, barnorganisationerna ömsom vädjade, ömsom anklagade, och de fattiga barnens lidande visste inga gränser.

Ett antal år senare – i kväll – gör SVT så en MEGANYHET av att tv-tittarna blev missledda, politikerna som då ställdes till svars för barnfattigdomen framställs nu som dumskallar!

Och vi ska sitta här och vara upprörda över att …

Nej, SVT Debatt i Göteborg. Jag är mycket smickrad över ert oblygt smickrande sms om att jag är bästa debattören, men jag tänker inte sätta mig på tåget i morgon för att medverka i ert program, för att i studion som en nyttig idiot hylla Janne Josefsson för att han för vilken gång i ordningen gör politiker till åtlöje.

Låt vara att JJ:s avslöjande om den skamlöst överdrivna barnfattigdomen är välkommen. Men det är ett annat upplägg, och ett helt annat program.

Tidigare i dag, närmare bestämt för över 12 timmar sedan satt jag i min riksdagsbänk (314) och lyssnade på årets första partiledardebatt. Det blev ju rätt festligt när MP:s nyinloggade språkrör Gustav Fridolin, med adress regeringen Reinfeldt, myndigt besserwissrade från talarstolen att vet man inte vart man ska, spelar det ingen roll vilken väg man tar. Och så hänvisade FOLKHÖGSKOLELÄRAREN Fridolin inte till Alice i Underlandet utan till Nalle Puh!!! Denna pinsamt blottade kunskapslucka hos betygsmotståndaren Fridolin hade skolminister Jan Björklund kunnat göra en hel del av … men okej, folkpartiledaren får med beröm godkänt för sin insats i årets första partiledardebatt ändå.

Socialdemokraternas Mikael Damberg, som i riksdagens partiledardebatter fungerar som Stefan Löfvens stand-in, gjorde inte alls dåligt ifrån sig. Men Dambergs grundläggande trovärdighetsproblem, eller rättare sagt Socialdemokraternas, är att partiets högstämda tal om att S står för innovationer, affärsidéer och företagsamhet, ja, att partiet rent av har antagit en affärsplan för fler företag och nya jobb, dom företagsvänliga orden, som Damberg utvecklar här, går rakt på tvärs med att S samtidigt vill öka kostnaderna på företagande och jobb med 30 miljarder kronor.

En lång dag går mot sitt slut, hög tid att gå till sängs, men notera att Fridolins MP bjuder över Socialdemokraternas 30 miljarders kostnadsökning på jobb och företagen med 45 miljarder! Och V drar till med hela 90 miljarder kronor.

Lita på mig, jag lovar att hålla den trubbelgrytan kokande ända fram till valdagen 2014!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.