Skattealliansen studerar småländskt företagande

Väl tajmat till tjugondag knut är knäcken uppäten, amaryllisarna utblommade och ljusen nedbrunna. Eller som lustigkurren sa – på knutdagen firar bina jul, för då är julen förbi.

På tisdag rullar det formaliserade riksdagslivet i gång med gruppmöte med den moderata riksdagsgruppen, på onsdag morgon årets första partiledardebatt! Men redan i eftermiddag sätter jag mig på tåget mot Växjö där vi allianskompisar i Skatteutskottet under måndagen har bokat in ett antal företagsbesök.

Morgondagen börjar med besök hos Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland. Kontoret finns i Växjö och alliansgruppens fokus ligger här på lastbilsskatten.

Därefter förflyttning per minibuss till Korrö Vandrarhem i Linneryd, som i fjol fick utmärkelsen 2012 års turistentreprenör i södra Småland. Här blir det lunch och vad passar bättre i det sammanhanget än att diskutera alliansregeringens sänkning av restaurangmomsen. Reformen har ju fått en del kritik varför det är viktigt för oss att på plats undersöka om den trots allt har fått avsedd effekt i form av fler jobb, som färska siffror visar här.

Efter lunch väntar nya företagsbesök, hos Nelson Garden i Tingsryd, i samma köping tar Städ & Hjälp HB emot för att ge sin syn på Rut-reformen. Går allt enligt plan hinner vi också med en fika på Börjes hylla, enligt uppgift Sveriges mest prisvärda.

Men i kväll väntar tv-frossa på hotellrummet, SVT:s Agenda och seriestarten av En pilgrims död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.