Skinnet blir allt brunare och jag önskar en God Jul!

Havet slukar solen och det enda som påminner om julstämning är två Arubatjejer som fnittrande fotograferar varandra på stranden iförda tomteluvor.

Maken och jag har inte bokat bord på eventuellt julfirande restauranger i närheten, i stället blir det en helkväll på balkongen med inhandlade smörrebröd, kycklingwraps och krabbsallad och ett par pavor hygglig skumpa. Fyrverkerier över Karibiska havet är också utlovat!

Men jag har förstås också noterat att SVT:s korrektifiering av Tomteverkstaden har orsakat julchattstorm. Här på Aruba, med en minst sagt heterogen befolkning, tycks man vara mindre känslig. Av allt att döma är man inte heller allergisk mot religiösa inslag i t.ex. skolundervisningen eller i samhället i övrigt. I en av de större morgontidningarna här på ön (The Morning News) läser jag en huvudledare med följande budskap: ”Jesus is the reason for the season”. He is, indeed, the only reason for our celebration. Without Jesus we have an empty an meaningless Christmas! (The Morning News)

Nej, jag ställer mig inte personligen bakom det religiösa budskapet. Men finner det samtidigt självklart att vi även i Sverige, ja till och med i våra konfessionslösa skolor, bör vara medvetna om att julen firas till minne av Jesu Kristi födelse i ett stall i Betlehem för sisådär 2000 år sedan.

God Jul på er, kristna som hedningar och alla ni andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.