Veckan går mot sitt slut … och jag har blivit klokare?

Så när som samtliga närvarande lagstiftare hade i eftermiddags intagit sina bänkar inför voteringen klockan 16.00 medan Kristdemokraternas Roland Utbult fortfarande höll anförande i talarstolen om utgiftsområde 6 Försvar och samhällets krisberedskap. En så stor publik i plenisalen hade Utbult nog inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi … men oj vad vi applåderade när han lämnade talarstolen! Det är så vi skojar till det i kammaren!

Efter denna veckas sista votering (som drog ut ”en del” på tiden, vilket också applåderades … nej, jag förstod inte varför) halkade jag i väg i snömodden till Kungsholmen. Närmare bestämt till Rådhuset på Scheelegatan för att där på inbjudan av Stockholms Nämndemannaförening debattera just nämndemannasystemet med Justitieutskottets ordförande Morgan Johansson (S). Det är inte första gången som Mogge och jag möts i den debatten men i kväll var det ändå lite speciellt eftersom de 50-talet närvarande nämndemännen och kvinnorna var så (h)ärligt lyssnande även till mina argument.

Själv har jag en lapp i handen som jag i kväll fick av en nämndemannakvinna där det bland annat står: Vi kanske måste acceptera att människor är ofullkomliga?

Hm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.