Härlig heldag i plenisalen

Vaknade i morse svårt stressad inför debatterna i kammaren men tjoho! Det gick vägen. Jo ni får förstås döma själva, men jag är mer än nöjd, kolla här (läxhjälps-Rut) och här (EU-direktiv om informationsutbyte för att bekämpa skattebrott). Det sistnämnda lagstiftningsärendet blev vid eftermiddagens votering riktigt rafflande eftersom KU-ordföranden Peter Eriksson (MP) hade lämnat in en begäran om att få införlivandet av EU-direktivet vilande i minst 12 månader.

Om Erikssons vilandeförklaring hade gått igenom skulle det ha inneburit att Sverige tappat tempo i bekämpningen av skattebrott, förlorat anseende i EU-samarbetet och riskerat att dra på Sverige – dvs oss skattebetalare – ett hyggligt stort miljonbelopp i böter till EU-kommissionen.

Nu blev det tack och lov inte så, en SD-ledamot tryckte fel vid voteringen och det räckte precis för att Peter Erikssons förhoppning om en vilandeförklaringen av direktivet stannade vid just en förhoppning. Undrar vad Eriksson egentligen tänkte om det. Min gissning är att han var urförbannad.

Kvällen avslutade jag i Stadshuset tillsammans med ganska många hundra andra som ville fira Stockholms Handelskammare som fyller 110 år.

Det var vackert och mycket väder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.