Senaste på Rutavdragsfronten avhandlas i P1 Morgon

Så har årets första snö börjat bädda in huvudstaden. Ingen förväntar sig väl att den ska ligga kvar tills i morgon, ja, snön alltså, men i kväll var det fortfarande stämningsfullt snövitt när jag kom ut på trottoaren efter julträdsvernissaget på Hotel Birger Jarl, som börjar bli en kär tradition.

I år fastnade jag särskilt för Lisa Wikanders granverk Handen i handsken (bilden). Hur Lisa tänker? Det förklarar hon här.

Annars har denna torsdag utöver förmiddagens sammanträde med Skatteutskottet varit fylld av kontorsgöromål och instudering i lugn och ro på tjänsterummet. Gillar verkligen sådana dagar, synd bara att de inträffar så sällan. Självklart sneglande jag också på tv-utsändningen av riksdagens frågestund med statsministern. Missade du den? Ingen fara, håll till godo här! Ja, så har jag under dagen motat bort en och annan journalist och fotograf som i jakten på sverigedemokrater irrade omkring i M-kansliets korridorer. Jag förstår fuller väl att mediernas jobb är angeläget och befogat, men det hjälps inte, fritt strövande murvlar vill man inte ha på ett partikansli.

Om någon undrar vad jag har för mig i afton så förbereder jag mig som bäst inför fredagens P1 Morgon där jag möter socialdemokraternas Hillevi Larsson i en debatt om det senaste på rutavdragsfronten. Den konflikten passar mig som handen i handsken, så lyssna gärna!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.