Orimligt att hänvisa våldsutsatta kvinnor till ideella krafter

Mycket bra artikel i Expressen signerad Anna Dahlberg.

Dahlberg tycker inte att regeringen gör nog för våldsutsatta kvinnor. Det tycker inte jag heller och slår därför ännu ett slag för nödvändigheten av statliga kvinnojourer, varför har jag utvecklat bland annat här, här och här.

I 2012 års Sverige borde staten inte kunna undandra sig sitt ansvar för våldsdrabbade  kvinnor och deras barn. Visst, ideella hjälpinsatser är bättre än ingenting, men det är inte värdigt en rättsstat att utsatta kvinnor och deras barn för sin överlevnad är beroende av andra människors – läs kvinnors – välvilja, mån av tid, förmåga etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.