Skönt att få slappna av som gräsrot hos moddarna i Högalid

Stort tack till föreningsordförande Jonas Nilsson (vitskjortan i förgrunden i snygg skyltdockepose) för trevligt samkväm i vackert hem!

Det var så himla skönt att i kväll få slappa och plana ut som gräsrot och ledamot av den moderata Högalidsföreningen!

Vad vi sammanträdde om?

En hel del, men överst på dagordningen stod förstås nästa lördags kampanj vid Hornstull och den traditionella julglöggen en timme senare med oss Högalidsmoderater. Har du missat att osa? Inga problem – det gör du här! Och Jonas och jag lovar att uppträda tillsammans!

Som sagt, det har varit en hektisk vecka. Måndagen inleddes visserligen med jobb i hemmets lugna vrå men avslutades med spektakulär invigning av nya värstinghotellet, följt av tisdagens utskottssammanträde, möte med riksdagsgruppen och sedan inspirationsanförande (av mig) för nya partimedlemmar.

Därefter onsdag vilket betyder sammanträde och ärendegenomgång med partikompisarna i Skatteutskottet följt av veckans voteringar som inleddes med talmannens på samma gång gripande och inspirerande minnestal över alla moderaters kära Ingegerd Troedsson, Sveriges första kvinnliga innehavare av talmansämbetet.

Där hade den officiella delen av onsdagen kunnat ta slut, men så inte för mig som pinnade vidare till Schönfeldtska praktsalen i Gamla stan där Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia bjudit in för att hylla Britt Mogård med en vänbok med anledning av hennes 90-årsdag den 9 november. Tragiskt nog gick Britt bort utan att ens få reda på vänbokens existens, en sorg som vi M-kivnnor bearbetade tillsammans med fina tal, hyggligt med vin och god mat. Jag snubblade väl hem någon gång vid 23-blecket, svagt medveten om att jag nog hade retat minst en moderat nämndeman till vansinne. Lite småjobbigt.

Torsdagen började tack och lov inte förrän klockan 10.00 med sammanträde i Domarnämnden, som håller till på Riddarholmen om någon undrar. Sedan lunch med hemlig kontakt på stan följt av kontorsgöromål (läs mediegenomgång, artikelskrivande, telefonsamtal med väljare, förberedelse inför kommande veckas gästspel hos tingsrätten i Falun, och en del annat).

Avslutningsvis en härlig middag på Prinsen i torsdags kväll med min närmaste medarbetare Fredrik som har lämnat mig för jobb hos rikspolischefen. Självklart (nåja) har Fredrik valt rätt, men själv deppar jag.

Och snart är det lördag, då ska jag träffa väljare på stan – ja, vad trodde ni – och läsa in mig inför tisdagens sammanträde i Skatteutskottet. Så rullar livet på i en riksdagsledamots liv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.