I kväll samlas Tenzingjuryn för att utse … just det

I dag väntar demokratiarbete i riksdagen, dit räknas angelägen lunch på stan med ”särintresse”, möte med partikompisarna i skattekommittén, följt av votering klockan 16.00. Vilka ärenden vi ska besluta om kan man läsa mer om här.

Av intresse för gemene man är kanske att riksdagen, på förslag från finansutskottet, i dag ska besluta att äldre 50- och 1 000-kronorssedlar slutar fungera som betalningsmedel den 31 december 2013. Det har med säkerheten att göra. De äldre sedlarna saknar det så kallade foliebandet och vissa andra säkerhetsdetaljer vilket ställer till det för bankerna och värdetransportföretag när de nya svenska sedlarna och mynten införs hösten 2015.  Men det är ingen ko på isen, de gamla sedlarna kan lösas in hos bankerna en bit in på 2014. Skulle man missa den chansen går det att via brev (!) skicka in sedlarna till Riksbanken, som ”generöst” ska pröva om banken kan lösa in dem.

På tal om (pris)pengar och ära. I kväll äter jag middag med Tenzingjuryn. Efter livliga diskussioner, brukar det bli, snackar vi ihop oss och utser en av de nominerade kandidaterna till 2012 års Tenzingpristagare. Vem den lyckliga blir offentliggörs på en högtidlig prisceremoni den 22 november. Håll utkik då!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.