Så är oljan från Ramallah filtrerad och buteljerad

Det har droppat på diskbänken i helgen. Den jungfruliga, färskpressade olivoljan som jag förra veckan inhandlade i Ramallah var lite grumlig, milt sagt. Det tog sin tid, men i kväll är den klar och fin och upphälld i vackra buteljer efter att ha silats i dubbla melittafilter, och den doftar ljuvligt!

DN:s Nathan Shachar rapporterar för andra dagen i rad om den palestinske presidenten Mahmud Abbas alltför optimistiska torsdagstal i al-Jazeera om att det palestinska folket skulle nöja sig med Gaza, Västbanken och östra Jerusalem och låta Israel behålla resten av Palestina. Efter demonstrationer, upprop och protester hos den egna befolkningen tvingas han nu ta tillbaka vartenda ord.

Palestinierna är alltså ännu inte redo för den sortens fred, som jag skrev här. Och knappast israelerna heller, tänker jag med färska intryck från stämningen i israeliska bosättningar på ockuperat område. Oklart om någondera sidan är redo för någon fred över huvud taget, funderar jag vidare och gnider ett varv till med mikrotrasan på den oljeindränkta diskbänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.