Läsning som ger Löfven skrämselhicka hela helgen

Känner också ni doften i näsan av fuktiga höstlöv utanför stugan? Eller om det nu bara är den blöta jorden som luktar. Jag själv är alltså inte där.

Denna fredag unnar jag mig lyxen att riksdagsjobba från den egna bostaden. Det vill säga hasa runt i morgonrocken och fila ytterligare ett par varv på en ännu inte färdigprocessad debattartikel i angeläget (och högaktuellt) ämne.

Parallellt betar jag av läshögen. Fastnar för en rad läsvärda inlägg på temat “varför det är feltänkt med vinstförbud”. Först ut är Åsa Mobergs krönika i DN, därefter Mats Edmans debattare i samma tidning och sist men inte minst angelägen är Janerik Larssons artikel om vinsterna i matbutikerna. Alltihop är läsning som borde ge Stefan Löfven skrämselhicka hela helgen.

Prio ett för mig är annars att läsa in mig på MÖ-konflikten. Nästa lördag åker jag på studieresa till Israel, Västbanken och – om säkerhetsläget tillåter – till Gaza. Resan sker tillsammans med riksdagskolleger, Diakonia och Svenska Kyrkan och det kommer nog att …

… nej men ursäkta, jag måste bryta för Studio Ett! Asienkorren Nils Horner rapporterar just om den japanska moralpaniken som har utbrutit mot Mangan, en moralpanik snarlik den i Sverige. Måste se till att Horner bums får min motion!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.