Miraklet i Berlin – ett givet ämne i partiledardebatten

Dagens partiledardebatt börjar klockan 09.00, jag ser verkligen fram emot den. Okej, jag måste efter 50 minuter löpa över till Riddarholmen så jag hinner till Domarnämndens sammanträde klockan 10.00, men innan dess hoppas jag så klart få höra hur det stora oppositionspartiet tänker sig hantera vinsterna i välfärden, och hur man ska säkra jobben genom att säga upp de cirka 200 000 mestadels LO-medlemmarna som redan jobbar i privat omsorg.

S-ledaren Stefan Löfven är nog ganska nöjd med att få sitta på läktaren även denna partiledardebatt och slippa befatta sig med frågan. S-väljarna är dokumenterat inte glada. Glad var däremot Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt när Sverige i gårdagskvällens VM-kval i fotboll mirakulöst kvitterade till 4-4 på Olympiastadion i Berlin, han fullkomligt flög upp i luften medan Tysklands kansler Angela Merkel syntes sura närmast bredvid. Gissar att även vi icke sportfrälsta i dagens kammardebatt på ett eller annat sätt blir påminda om denna megahändelse i sportens värld.

Efter sammanträdet med Domarnämnden (som denna gång tack och lov har få ärenden att hantera) pinnar jag över till tjänsterummet i Ledamotshuset och fortsätter att fila på min programplan om hur vi moddar på Söder ska vinna över i grunden borgerligt sinnade väljare som röstade på MP 2010. Klockan 16.00 infinner jag mig i kammaren och trycker på knappar, dvs lagstiftar, för att  därefter avtacka den moderata skattekommitténs lysande handläggare Johan Andreasson.

Så rullar det på. Och på torsdag kväll dyker jag nog upp på Bar Grön, det vill säga hos Miljöpartiet på Kägelbanan här på Söder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.