Ännu en väldigt lärorik dag i demokratins tjänst

Demokratidags höll jag på att säga, men i riksdagen är det alltså plenifri vecka och det innebär att vi riksdagsledamöter ska vara ute i våra valkretsar och om inte klia väljarna under haken så i alla träffa och snacka med dem.

Så jag förstår om mina stockholmsväljare undrar varför jag i går besökte Halmstad, vilket jag alltså gjorde. Svaret är att min partikollega Henrik von Sydow, tillika ordförande i Skatteutskottet som jag är ledamot av, arrangerat en studieresa till sin halländska valkrets för att med medborgarservice, arbetsförmedling och företagare resonera kring utredningsförslaget om Nystartzoner. Det är ett förslag som i korthet går ut på att införa skattelättnader för företag i stadsdelar med utbrett utanförskap. Allt i syfte att ge långtidsarbetslösa invandrare bättre möjligheter att få ett arbete men också för att stimulera fler företag att uppstå och växa, något som i sin tur skapar ännu fler jobb. Men reaktionerna så här långt, som jag uppfattar det, är nog mest att vi behöver ”lyssna in” mer.

Lyssna var just vad jag var inställd på i förmiddags när jag stod och bligade på en stängd valstuga. Jag är ju en sådan där löjligt punktlig typ att har jag sagt att jag ska infinna mig klockan 10.00 så gör jag det, whatever. Nu stod jag alltså där i förmiddags på Norrmalmstorg och väntade, med tusen andra saker som jag egentligen borde ha gjort.

Men oj, vilken härlig förmiddag det blev, jag talade till, förlåt lyssnade på, en hel drös Stockholmare som hade synpunkter på allt från trängseln i kollektivtrafiken till behovet av mer framkomliga bilvägar i stan. Starkast intryck tog jag av kvinnan ( i min egen ålder) som kom fram och hojtade ”personkryssar dig”. Varför undrade jag … därför. Hon gillade att jag inte var en mespropp.

På tal om mespropp var det ett tag sedan jag publicerade mysbilder här på bloggen. Anledningen är att jag har uppdaterat maskinparken – läs köpt ny väldigt snygg och snabb dator – och ännu inte lärt mig handgreppet hur man överför mobilfotograferade bilder från mejlboxen till datorns ”skrivbord”.

Men hav tålamod, på måndag har jag bokat tid hos forna moderatkanslihandläggarkollegan och min numera bloggexpert Johan Groth. Akta er vad många bilder jag kommer publicera framöver.

Johan har förresten tagit ett dramatiskt beslut – han har bestämt sig för att engagera sig politiskt och komma ut som nymoderat, med siktet inställt på en kandidatur till Sveriges riksdag. Den kraften bör partiet ta vara på!

Arbetsdagen avslutades för min del med ett besök i verkligheten hos äldreboendet i Stureby. Visst fanns där förnöjsamma gamlingar, men genomgående hos personalen jag träffade över en kopp kaffe och gott hembakat var önskemålen om mer tid för vård och omsorg, mer personal i bemärkelsen fler händer! Det vill säga mer ekonomiska resurser. Denna skärva av verkligheten i dagens Sverige tar jag med mig i mitt fortsatta arbete, var så säker!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.