Fördel Reinfeldt, men Agendas kraftmätning handlar om så mycket mer

I febrig väntan på kvällens partiledardebatt har jag knatat runt halva stan. Allt för att ”känna in” valtemperaturen hos flanerande stockholmsväljare. Nej, jag lyckades inte fånga någon valstämning alls. Valet 2014 upplevs ännu inte som den mest närliggande aktuella händelsen i stockholmarnas liv en solig oktobersöndag, två år kvar till valdagen. Det finns mycket annat att prata om, aktuellt exempel är herr och fru provokatör Lars Vilks och Elisabeth Ohlson Wallin. Leif GW Persson skriver provocerande om paret här.

Själv håller jag stenhårt tummarna för att kvällens partiledardebatt ger väljarna anledning att ändå så smått börja fundera på vilken regering som Sverige mår bäst att ledas av. Kvällens högst rankade fråga enligt statsvetare Jenny Madestam är mycket riktigt: Vem av Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven är bäst lämpad att styra landet?

En fingervisning kom i morse. Fördel Reinfeldt, men kvällens kraftmätning i SVT handlar om så mycket mer – Alliansregeringen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.