Ses i valstugan på Norrmalms torg – helt i Johnnys anda

Drygt 170 personer samlades i eftermiddag på Skogskyrkogården för att ta ett sista farväl av Johnny Munkhammar. Om det inte vore för att Johnny själv var så aktiv också i sociala medier hade jag inte bloggat om saken.

Fastän Johnny var min kollega i Skatteutskottet kände vi varandra inte jätteväl. Men vi hann prata en del om detta att lämna det fria livet som opinionsbildare för att sugas in i den politiska partiapparaten. Han klarade det galant, febrigt verksam in i det sista, medan jag själv fortfarande våndas. Johnny var riksdagsledamot i knappt två år, men under den korta tiden vann han respekt och sympati i vida kretsar. Jag tror att han skulle ha gillat synen av alla statsråd och andra högdjur som i dag infann sig vid hans minnesstund: Först och främst riksdagens talman Per Westerberg, sedan en vacker bukett statsråd – finansmarknadsminister Peter Norman, näringsminister Annie Lööf, jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.

Dessutom vårt partis gruppledare, som framförde gripande minnesord, en drös riksdagskolleger och en och annan statssekreterare (förlåt om jag har missat någon).

Sorgen har sin tid, glädjen och den politiska vardagen sin. I morgon lördag klockan 12.00 inviger moderatledaren och tillika statsministern Fredrik Reinfeldt valstugan på Norrmalms torg. Jag kommer att vara där, Johnny hade bergis också varit på plats. I morgon kickar vi alltså igång kampanjen för ytterligare en borgerlig valseger 2014!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.