Måtte regeringsförklaringen ge besked om rättssäkerheten

Hade möte med min pol sek Fredrik för att gå igenom vad jag egentligen ska säga i London på fredag med anledning av … jag återkommer om vad.

Riksdagsarbetet har rullat igång.

På eftermiddagen sammanträde med den moderata riksdagsgruppen där statsministern redogjorde för läget i politiken. Och tja, vad ska man säga mer än att vi på den borgerliga kanten håller andan och väntar med spänning på S-ledaren Stefans Löfvens förklaring om hur välfärden ska finansieras – med eller utan vinst? – och med vilka Löfven tänker sig att leda landet i fall olyckan skulle vara framme och han får chansen 2014.

Kan inflika att jag redan har sett Palmefilmen. Den är mycket bra om kanske aningen lång. I filmen är Olof Palme mycket tydlig i beskrivningen av sig själv som Demokratisk socialist. Ungefär på samma sätt som Håkan Juholt var väldigt tydlig i beskrivningen av sig själv som Social demokrat. Vilken variant som inspirerar Stefan Löfven vet inte jag.

Hur som helst, i kväll kördes jag hem av min partibroder och skatteutskottskollega Lars Beckman. Vi hade då sammanträtt och ätit middag med ledamöter och kanslipersonal från det danska skatteutskottet. Så givande och trevligt, även om danskarna har infört fettskatt …

Nu är det mindre än tolv timmar kvar tills jag bänkar mig i kammaren för att lyssna på talmannens minnestal över riksdagens tre alltför tidigt bortgångna ledamöter; min partivän Johnny Munkhammar, Socialdemokraternas Carina Moberg och William Petzäll (-). Det blir tungt.

Därefter namnupprop i kammaren, följt av gudstjänst i Storkyrkan, upphämtning av maken på Mynttorget, sedan marsch in i Riksdagshuset till Kungens öppnande av riksdagsåret 20012/13 och så till sist statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring!

Nej, jag förväntar mig ingen ommöblering bland statsrådstaburetterna, däremot ett klargörande om rättssäkerheten i ränteavdragsprocessen. Skatteverket eller domstol?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.