En sjusärdeles halvtidskampanj i Stockholm

Innan besöksfrekvensen planar ut här på bloggen (i skrivande stund 3 762 besök) och sjunker till normalstandard (cirka 1 000 besök per dygn) tar jag tillfället i akt  och åker snålskjuts på surfen.

Stockholmsmoderaterna har i dag haft en helt underbar kampanjdag i city. Redan klockan 10.00 samlades vi för frukost i en solig Kungsträdgården för att därefter sprida ut oss i lördagsruschen och ”lyssna in” stockholmarnas viktigaste politiska frågor.  Ungefär 34 samtal och X antal medlemsvärvningar senare kunde jag vid 14-tiden konstatera att den högst prioriterade politiska frågan bland stockholmarna – och hos en hel del turister – är jobben.

”Jobben” betyder närmare bestämt att dagens arbetslösa ungdomar ska beredas möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden, få en bostad och kunna leva ett anständigt liv. Som en kvinna av grekisk härkomst men med många år i landet och med händerna fulla av NK-kassar träffande beskrev det: I likhet med mitt forna hemland har Sverige inte råd att sumpa en hel generation!  Det var ganska på pricken exakt vad de två männen sa som upplyste mig om att de minsann också var från Kalmar (min kära barndomsstad).  Killarna jobbade ”på kommunen” och var i Stockholm för att springa halvmaran (jag höll tummarna för er!) och kom under vårt samtal fram till att Kalmar kommun nog anställer så många unga arbetslösa som man bara kan (obs! jag har inte hunnit kontrollera om detta är sant) och att det nu är upp till de privata arbetsgivarna att ta sitt ansvar.

Mycket intressant tänkte jag och frågade om de hade några bra uppslag om hur vi politiker ska kunna förmå arbetsgivare att bättre ta sitt ansvar?

Nix, det hade man inte. Och det är lite så jag känner efter en intensiv kampanjdag med hyfsat många samtal (34). Människor vet ganska väl vad de tycker är fel och vad som kan bli bättre, men när man frågar hur det ska bli bättre, blir svaret ganska ofta att det är upp till oss politiker att veta. Samtidigt som jag har noterat att vi politiker aldrig lyssnar …

Min uppmaning till er väljare är därför att underskatta inte er makt!

Anledningen till att vi moderater har upphört  med att hålla torgmöten där vi (ja, alltså inte jag men tidigare) mässade i usla ljudanläggningar om vad som var rätt politik, är att vi numera uppriktigt vill veta vilken politisk fråga du som väljare tycker är viktigast, och kanske har du också idéer om hur vi kan lösa ditt problem?

Låt oss veta! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.