Now we are talking konkurrenskraft, rättssäkerheten återkommer jag till

Efter en tids budgetdroppning överträffade alliansledarna sig själva vid dagens presskonferens. Och gissa om jag sitter nöjd och myser i soffan. För oj vilken kickstart det blir för riksdagen, kungen öppnar visserligen inte huset förrän på tisdag, men ändå!

Alliansregeringens aviserade bolagsskattesänkning från dagens 26,3 procent till 22 från 1 jan 2013 innebär att bolagsskatten i Svedala kommer att ligga under snittet i OECD och EU. Och då talar vi konkurrenskraft i form av tillväxt och efterlängtade nya jobb!

Lägg därtill regeringens aviserade investeringsavdrag, och till och med Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringquist verkar vara med på vagnen.

Sedan har vi det mer bekymmersamma kapitlet om rättssäkerheten. Jag märker inte någon ändring i regeringens inställning, utan fortfarande ska Skatteverket på egen hand – utan prövning i domstol – avgöra vad som är att bedöma som affärsmässigt motiverade ränteavdrag. Med särskilt ansvar för just rättssäkerhetsfrågor i den moderata skattekommittén – och inte minst med ansvar för mina personkryssande väljare  – har jag noga läst regeringens promemoria som delades ut på dagens presskonferens till den församlade journalistkåren och som någon timme senare landade i min mailbox. Vilket ju var nödvändigt för det fall att någon journalist skulle få för sig att ringa och fråga oss lagstiftare vad vi tycker om regeringens budgetförslag.

Nåväl, precis som Socialdemokraternas finansministerkandidat ser jag fram emot att få läsa vad som konkret står i budgetpropositionen, inte minst om rättssäkerheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.