Politik och skördefest – ingen dålig lördagskompott

Grundlagarna, riksdagens roll, regeringen, departementen och myndigheterna – kort sagt: Så styrs Sverige.

I detta ämne föreläste jag i morse för dryga 15-talet engagerade moderatkvinnor i Stockholms län. Det blev ett härligt möte med många skarpa frågor som tvingade mig att tänka till ordentligt innan jag svarade. Man kan bli rätt ställd när man avkrävs besked i rödaste rappet om skillnaden mellan parlamentariskt styrelseskick och representativ demokrati. Två helt olika begrepp, javisst, men förklara det på 10 sekunder den som kan! Det vore mig fjärran att mer än så avslöja vad som dryftades i detta slutna sällskap på M-kansliet i riksdagen, men mötet var alltså i högsta grad givande (läs: krävande) också för mig.

Fördelen med att vara uppe i ottan en lördag i stället för att  ta sovmorgon är att dagen blir rätt lång. Klockan var bara elva i förmiddags när jag åter var hemma från morgonens övning med moderatkvinnorna för att ta itu med putsandet av de svartoxiderade silverljusstakarna, sortera tvätten, ställa in strykbrädan, köpa ljung till krukorna på balkongen, plöja olästa tidningar, ringa till SvD och anmäla ännu en utebliven tidning. Din prenumeration har gått ut blev svaret, med följden att jag direkt på stubben tecknade en ny!

Sedan var det dags att besöka höstens skördefest i ljuvligt belägna Södra Årstalundens koloniområde!

Efter ingen övertalning alls köper jag på bilden en fin krans med eterneller och torkade gräslöksblomster, bunden av kolonilottsodlaren och affärskvinnan Gunnel Sjöberg. När jag i eftermiddag packar upp korgen (nåja, plastpåsen) har jag också med mig en burk av ”Ninas inlagda rödbetor”. Passar smaskens till den småländska kalvsyltan som avnjuts till frukost mest varje dag.

Nog borde jag ligga bra till hos Eskil nu?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.