DN:s Hanna Fahl kan rimligen skilja på 0,2 och sjöfylla? Eller?

Ni ser den runda stången? Det är balkongräcket. Gissa om jag med stigande fascination iakttog getingen när den lilla djävulen som terroriserat mig under hela middagen (halv grillad kyckling, inte mycket att yvas över) helt plötsligt tvärvänder och styr kosan mot Riddarfjärden för att köra getingskallen i balkongräcket, och sedan bara flyger vidare!!!

Jo, aningen groggy måste ju fanskapet ha varit efter den kyssen och det leder mig osökt in på debatten som i sommar har tagit fart med anledning 0,2-promillegränsen till sjöss. För tredje sommaren i rad är det kriminaliserat att ta en pilsner eller två till sjöss.

DN:s Hanna Fahl känner jag inte närmare, men hennes krönika i DN Kultur gör mig förbryllad. För jag vill gärna tro att Hanna Fahl kan skilja på 0,2-alkoholpromillegräns och vad som är ren fylla, vilket sedan länge är kriminaliserat såväl till sjöss som i vägtrafiken. Ändå drevar Hanna Fahl mot kritikerna och tillskriver båtfolket att vara rasande för att dom inte får köra båt fulla. Men är det verkligen vad som sägs här eller här? Nej, och det begriper också DN:s Hanna Fahl. Så populistiskt att hon inte vill låtsas om det.

Ps
Göran Gabrielsson är nyktert klargörande i 0,2-promilledebatten här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.