Nördigt inte bara i Sommar och hos Bengt Berg i Fensbol

Tala om djungelkänsla i min riksdagskollega Bengt Bergs trädgård i Fensbol! Vi befinner oss i politiskt röda norra Värmland, några mil från Timbonäs där jag huserar. Vid sidan av politiken driver Bengt Berg (V) Heidruns förlag och café. I den prunkande trädgården serveras inte bara dikter, kaffe och delikata bakverk utan också musik framförd av tillresta storheter.

I går kväll – den femte och sista sommarsöndagen enligt geten Heidruns tideräkning  – gästades scenen av musikerna Tina Ahlin och Jonatan Stensson.

Kvällen bjöd på en svängig mix av Allan Edwall, Nils Ferlin, Påvel Ramel och några stänk egenproducerat material av Ahlin och Stensson. Skönt gung i gamla gubblåtar! Jo, jag hör själv hur gravt medelålders jag låter. Men det hjälps inte, sanningen måste fram!

Bengt avrundade söndagskvällen med högläsning av egna dikten Lördagskväll, tackade för en ”fin avslutning på en vidrig sommar!”

Politisk vinkel på denna afton? Nej, jag hittar ingen, vänster-höger-skalan känns inte riktigt meningsfull när man trivs med bra artister och trevligt fôlk.

Efter att maken förevigat mig och värden på stället svingade vi oss upp (maken och jag alltså) i cykelsadlarna och trampade mot Torsby och Björnidet där kvällen avslutades på uteserveringen fem meter från ortens raggarstråk.

Inspirerad av söndagens sommarpratare, akvarellmålaren och tillika värmlänningen Lars Lerin, har jag varit rejält i målartagen.

Som synes börjar utomhusmöblemanget anta olika nyanser av blått, fler kan det bli. Och en del grönt har det förstås alltid varit.

Ur transistorn placerad på den skåneblå pallen till höger strömmar dagens sommarprat med fantasyförfattaren Sara Bergmark Elfgren.

Sara presenterar sig som nörd och för ett ingående samtal med sig själv om hur det är att vara nörd. Det är ett smalt ämne kan man tycka, men gissningsvis var vi rätt många som kände igen oss. Och simsalabim – den magisk kraften i nördstämpeln försvann … nästan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.